12 دلیل برای کتاب خواندن-قسمت اول

۱۲ دلیل برای کتاب خواندن – قسمت اول

قسمت اول

اگر حتی یک کتاب در زندگی‌تان خوانده باشید، دریافته‌اید که مطالعه کردن حتما دستاوردی دارد. با این حال، دیری است که عادت مطالعه کردن کم و کمتر شده و بعضی افراد رواج تکنولوژی‌های جدید را عامل این پدیده می‌دانند.

اما کسانی که از کتابخوانی روگردان‌اند به احتمال زیاد با مزایای آن آشنا نیستند و اگر با این  با این مزایا آشنا می‌شدند چه بسا تغییر رویه می‌دادند. ما برای این دسته از افراد ۱۲ دلیل در دفاع از کتاب خواندن می‌آوریم.

۱۲ دلیل برای کتاب خواندن

۱- کتاب خواندن به دانش شما اضافه می‌کند.

کتاب‌ها از دیرباز منابع ذخیره و انتقال دانش بوده‌اند. شاید بتوانید از راه‌های دیگر هم به دانش دست پیدا کنید، اما دانش گردآوری شده در کتاب‌ها عموما متکی به سند و مدرک و ناظر بر استدلال و دلیل‌اند. از این نظر، دانش موجود در کتاب‌ها هم موثق‌تر است و هم راه را برای مطالعه‌ی بیشتر باز می‌کند.

کتاب‌ها از دیرباز منابع ذخیره و انتقال دانش بوده‌اند. شاید بتوانید از راه‌های دیگر هم به دانش دست پیدا کنید، اما دانش گردآوری شده در کتاب‌ها عموما متکی به سند و مدرک و ناظر بر استدلال و دلیل‌اند. از این نظر، دانش موجود در کتاب‌ها هم موثق‌تر است و هم راه را برای مطالعه‌ی بیشتر باز می‌کند.

۲- کتاب خواندن تفکر شما را فعال می‌کند.

غالب منابع دانش و سرگرمی که در اطراف ما هستند سبک و سیاقی انفعالی دارند. شما در برابر بلندگو یا صفحه‌ی نمایش می‌نشیند و منفعلانه دریافت می‌کنید. اما مطالعه ذهن شما را به چالش می‌کشد، خاطرات شما را زنده می‌کند، چیزی به گنجینه‌ی لغات یا ضرب‌المثل‌هایتان می‌افزاید، از شما توقع مقایسه یا استدلال دارد و شما را در تجربه‌ی انسان‌های دیگر شریک می‌کند. مغز خودتان را ماهیچه‌ای تصور کنید که با ورزش کتاب خواندن از سستی به درمی‌آید و فرم می‌گیرد.

۳- مطالعه فشار عصبی را کم می‌کند.

فشار عصبی معمولا حاصل قرارگیری مستمر در وضعیتی ناخوشایند است. تک‌تک مشکلات و دردسر‌های بزرگ و کوچک زندگی در دراز مدت می‌توانند مهلک باشند. کتاب خواندن به شما کمک می‌کند زنجیره‌ی این استمرار را بشکنید و برای ساعاتی از مصائب و مشکلات فاصله بگیرند و به دنیای دیگری گام بگذارید.

۴- کتاب خواندن حافظه‌تان را تقویت می‌کند.

فرض کنید دارید رمانی می‌خوانید درباره‌ی سرنوشت افراد یک خانواده (مثلا سمفونی مردگان اثر عباس معروفی). درگیر شدن ذهنتان با زمان و مکان وقوع ماجرا و شخصیت‌ها و اوج و افول وقایع همگی تمرین‌هایی هستند برای تحرک بیشتر ذهنتان و تقویت حافظه.

۵- کتاب خواندن تخیل شما را قوی‌تر می‌کند.

تخیل ما بخش مهمی از وجود ماست. ضعیف‌ شدن تخیل به محدود شدن دامنه‌ی دید و افق زندگی ما منجر می‌شود. با تخیل قوی‌تر می‌توانیم آینده و روز‌های بهتر و پربارتری را تجسم کنیم، برای مشکلات خرد و کلانمان راه‌حل‌های خلاقانه پیدا کنیم و رویاهایمان را رنگین‌تر کنیم. برای این‌که بزرگسالی با تخیل قوی باشیم چه بهتر که با مطالعه از دوران کودکی و نوجوانی ذهن خود را هر‌ چه قوی‌تر کنیم.

۶- مطالعه به شما توانایی نقد کردن می‌دهد.

با کتاب خواندن شما در انبوه دستاوردها و تجربه‌های دیگران شریک می‌شوید و این به شما اجازه می‌دهد رفتار و گفتار دیگران را همچون رفتار و گفتار شخصیت‌های رمان نقد و بررسی کنید. شما می‌توانید مثل شرلوک هولمز جزئیات به ظاهر پیش پا افتاده را به دقت تحلیل کنید و همچون کارآگاه مگره روند وقایع را بازسازی کنید.

ادامه دارد….

منبع: سایت www.seriousreading.com

درباره نویسنده: مرجان فلاح

مطالب زیر را حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *